ELEKTROVAT-ENEL D.O.O. ČAČAK

najveći proizvođač
elektro zaštitne opreme
u Srbiji

Elektrovat – Enel
najveći proizvođač elektro zaštitne opreme u Srbiji

Naša tehnička rešenja u oblasti elektroenergetike su jednostavna i precizna, gde su osnovni principi: pouzdano, efikasno i jednostavno za korišćenje. Pored tehničkih rešenja, prilikom razvoja ove opreme vodili smo računa i o ergonomskim zahtevima i prosečnim fizičkim mogućnostima radnika - korisnika zaštitne opreme.

O NAMA

SVE ŠTO JE POTREBNO DA ZNATE PRE NEGO ŠTO ZAKORAČITE U NAŠ SVET

Delatnost

Glavna delatnost firme Elektrovat-enel do 2000.g. je bila izvođenje elektromontažnih radova na niskonaponskim i visokonaponskim objektima do 35kV, kao i zastupanje firme CATU za Srbiju i Crnu Goru.

Godine 2000, posle NATO bombardovanja Srbije, CATU poslove zastupanja ustupa firmi DETELEC Niš, i tada počinje naš sopstveni razvoj proizvodnje zaštitne opreme za elektroenergetska postrojenja i vodove. 

Sa velikim zalaganjem, puno entuzijazma i oslanjanjem na tehnologije kojima je tada raspolagala Republika Srbija, napravljeni su prvi alati za livenje kontaktnih elemaenata, kao i alati za oblikovanje izolacionih cevi na bazi fiberglasa. Od 2002, proizvodnja zaštitne opreme za elektroenergetska postrojenja i vodove postaje glavna delatnost firme Elektrovat-enel.

Proizvodnja

Cela proizvodnja je zasnovana na našim alatima i domaćoj proizvodnji, pri čemu smo uspostavili saradnju i sa više kooperantskih firmi.

Tehnička rešenja u ovoj oblasti su jednostavna i precizna, gde su osnovni principi :pouzdano, efikasno i jednostavno za korišćenje.

Pored tehničkih rešenja, prilikom razvoja ove opreme vodili smo računa i ergonomskim zahtevima i prosečnim fizičkim mogućnostima radnika – korisnika zaštitne opreme.

ZAŠTITNA OPREMA ZA

elektroenergetska
postrojenja i vodove

SISTEM ZA UZEMLJAVANJE I KRATKO SPAJANJE NN IZVODA NA NV OSIGURAČIMA - 0,4 KV (FC 11-6)

Prenosni uzemljivači

izolacione motke,klešta i platforme

detektori napona

kablovske
i dalekovodne puške

Korisnici opreme

Navedenu opremu koriste elektroprivredna preduzeća – proizvodnja, prenos i distribucija električne energije, kao i industrija koja kupuje električnu energiju na visokom naponu i ma sopstvena elektroenergetska postrojenja.

Tehnološki postupci

U proizvodnji ove opreme učestvuje više tehnologija: livenje i mašinska obrada komada crne i obojene metalurgije, alatno brizganje izolacionih materijala, presovanje limova, priprema i presovanje kablovskog pribora, varenje u inertnim gasovima, visokonaponsko ispitivanje i drugo. 

Za sve navedene tehnološke postupke, potrebno je imati odgovarajuće proizvodne kapacitete, objekte i stručnu radnu snagu. Iz navedenih razloga, tokom 2014 i 2015, u Čačku je izgrađen novi poslovni objekat, gde je Elektrovat-enel obezbedio kontinuitet samostalne proizvodnje i uslove za budući razvoj.

Standardi

Većina delova zaštitne opreme, se proizvodi po tehničkim specifikacijama i standardima koji su prihvaćeni u Srbiji i širom sveta.

Republika Srbija je u skladu sa propisima Evropske Unije (EU), za ovu oblast usvojila internacionalne elektrotehničke standarde (IEC), koji su u EU preneti kao EN standardi, a u Srbiji su poznati kao SRPS EN standardi. U Srbiji postoje akreditovane ustanove za veći broj IEC standarda. 

Međutim, za prenosne uzemljivače i standard IEC 61230, u Srbiji ne postoje akreditovane laboratorije. Iz navedenog razloga, testove kratkog spoja na prenosnim uzemljivačima, prema standardu IEC 61230, smo sproveli u Rumuniji, u laboratoriji ICMET – Krajova.

Reč direktora

Sa prilagođenim proizvodnim kapacitetima, tehnologijom, znanjem i iskustvom, kao i ispitivanjima opreme potvrđenim od strane akreditovanih ustanova, stojimo na raspolaganju svim korisnicima.

Razvoj ovih proizvoda je dinamičan proces i mi želimo stalan kontakt sa korisnicima koji se stalno suočavaju sa problemima u praksi i imaju veliko iskustvo u primeni.

Obzirom da mi nastupamo kao proizvo|ači, moguća je živa saradnja i razmena informacija na planu prilagođenja pojedinih grupa proizvoda neposrednim korisnicima.

ELEKTROVAT-ENEL

PROIZVODNJA I PROCESI

  • ELEKTROVAT ENEL DOO, ČAČAK
    Adresa: BULEVAR OSLOBODILACA ČAČKA 117, 32000 Čačak, Srbija
    TELEFON: 0325574310
    EMAIL: elektrovatenel@mts.rs

    Proizvodnja opreme za distribuciju električne energije i opreme za upravljanje električnom energijom
  • PROIZVODI
Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj veb stranici. Pregledanjem ove veb stranice prihvatate našu upotrebu kolačića.